• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
  • https://www.facebook.com/
  • https://twitter.com/
    • BATI ANTARTİKA ORHANLI TÜRK DEVLETİ Resmi Websitesidir. Hoşgeldiniz.
    • Orhanlı Türk Devleti kuruluyor.
    • Adil Dünya Devleti kuruluyor.
    • Erdemliler Cemiyeti kuruluyor
ORHAN AVM; DOĞAL ÜRÜNLER
OrhanAVM:www.ortakmarkets.com.tr
DOĞALİFE:KOZMETİK ÜRÜNLER
www.dogallife.odek.com.tr
ODEK; Orhanlı Türk Devleti
ODEK;Orhanlı Demokratik Kağanlığı www.odek.com.tr
Üyelik Girişi
Köşe Yazıları
Adıyaman Termal Su
MİKRO BLOK/HABER:
   HABER VE DÜŞÜNCE:

Burada herkes Twitter gibi düşüncelerini yayınlayabilir.

 İlköğretim Okullarında Kişisel Gelişim Dersi verilmeli; Bu ders kapsamında; 
1-Erdem ve Değerler,
2-Ahlaki ve Toplumsal Değerler,
3-Kişisel Gelişim Bilgisi,
4-Kişisel Finans Bilgisi,
5-Ev Ekonomisi,
6-Karakter Eğitimi,
7-Toplumsal Uyum konuları işlenebilir.
Çocuklara Nasihat;
ODEK, ÜRÜNLERİMİZ

 ODEK PULU:




   
ODEK ARMASI:



 ROZETLER:
 




  



  










     Pirit


    Elmas


 Turmalin


     Safir


    Yakut


   Turkuaz


  Zümrüt


    Akik


Aquamerina


    Laltaşı


 Yılan Taşı


Krizoprase


   Azurit


Güneş Taşı


  Aytaşı


    Oniks


Obsidyen


Labradorit


    Sitrin


  Kehribar


  Hematit


   Olivin


  Hematit



Mavi Kuvars


 Oltu taşı


Mavi Opal


Pembe taş


Sarı kuvars


   Sedef


   Apatit




G.Labradorit


Kaplangözü


  K.Gözü


   Krizolit


  Kan taşı


 Lüle taşı


    Akik2


Akumarin


  Ametist


Benitonit


   Yakut2


 Zümrüt2


  Kuvars2


   Elmas-2

  Dumanlı
   Kuvars


  Baltaşı


İskender taşı


    Florit


Labradonit


İskender-2


    Jadeit


 Kalsedon


  Kantaşı


Kaplan Gözü


Kaplan Gözü


  Kehribar


Kımızı zümrüt


Lapis Lazuli


  Malakit


Mavi Akik


Mavi Kuvars




Oltu taşı


Beyaz Opal


  M. Opal


   Painite


Pmb. Yıldız Elmas


     Pirit


     Safir


  Tanzanit
























































   Zirkon


  B.Elmas


Blue Granat


    Yakut


    Elmas


   Zümrüt


    Jadeit


  K. Elmas


   Amber



 
   L.Elması


    M.Safir


   Mercan


     Yıldız




Serendibit


    Yakut


























Dünyanın En Değerli Taşları:


   Aleksandirit


     Asya Yıldızı


En büyük Zümrüt


      Ametist


       Elmas


      İnci taşı


      Peridot


     Yakut


    Mavi Opal


        Safir


Kehribar Tespih


Karınca Fosilli Kehribar


Kehribar 200.000 TL


Pırlanta Tespih


22 Ayar Altın Tespih


















ODEK Haber

21. Y.Y.da Türkiye'nin Vizyonu

Türkiye -2023 yılında, dünyanın 10 büyük ekonomisinden birisi olsun. 2 trilyon dolarlık gayri safi milli hasıla üretsin, kişi başına gelirimiz 25 bin doları aşsın, ve yıllık ihracatımız 500 milyar dolara ulaşacak” vizyonu var.

           
        21'inci Yüzyılda Türkiye'nin Vizyonu;
 
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, "Türkiye'nin 2023 vizyonuna uygun bir şekilde, sürdürülebilir tarımsal büyümesini devam ettiren, tarımsal gayrisafi yurtiçi hasılası 150 milyar dolara ulaşmış, tarımsal ihracatı 40 milyar doları aşmış bir Türkiye'yi birlikte inşa edeceğiz. İnanıyorum ki güçlü ekonomisi, tarım ve hayvancılığı, sanayi ve kültürüyle 21. yüzyıl Türkiye'nin yüzyılı olacaktır " dedi.
            Bu vatan 400 yıl Selçuklular, 600 yıl Osmanlılarla bin yıllık bir tarihin devamında, 21. Yüzyılda, çok daha farklı bir vizyonun geliştiğini içeren konuşmasını sürdürdü. 
           “Çocuklarınızı kendi zamanınıza göre değil, onların yaşayacakları zamana göre yetiştirin.”Hz. Ali  Geçmiş yüzyıllarda sırasıyla tarımın ve sanayinin egemen olduğu ekonomilerde maddi unsurlar önem kazanmışken günümüzde bilginin egemenliği görülmektedir. En iyi stratejiyi takip edenler, bilgi üretme, pazarlama, tedarik vb. sistemlerini en iyi kuranlar ve entellektüel sermayeden en iyi yararlananlar rekabette öndedirler.  İşletmeler ve ülkeler için; insanların kas gücü değil, beyin gücü önemli konuma gelmiştir.
        Maddi sermayeden daha çok entelektüel sermayeye sahip olanlar söz sahibi olmaya başlamışlardır. Ekonomik yönden güçlü olan ülkelerin bilgi sektörlerinin toplam istihdamda yer aldıkları paylara baktığımızda bilgi sektörünün ve bilgi işçilerinin dünya platformunda ne kadar önemli bir konuma geldiği açıkça görülmektedir. Bu cümleden yola çıkarak gerek işletmelerin gerekse ülkelerin güçlü olabilmesi için yapması gereken iş hiç şüphesiz bilgi çağının gerektirdiği şekilde beyinleri yönetebilmek olacaktır. Gelişmeyi hedefleyen organizasyonların, kurum-kuruluş ve/veya ülkelerin, BT- “Bilgi Toplumu”ve bilgi teknolojilerinin dinamizmini canlandırıcı “Yenilikçi Strateji”ye geçmeleri ve bu amaçla politikalar geliştirmeye yönelmeleri gerekmektedir.
          Eğer böyle yapılırsa önümüzdeki kısa ve orta vadeli (on ya da yirmi yıl içinde) şaşırtıcı   ekonomik mucizelerin yer alması, üçüncü dünyanın yoksul ve geri ülkelerinin bile kendilerini değiştirmesi, göz açıp kapayıncaya kadar hızla büyüyen ekonomik güçler haline gelmeleri de mümkün olabilecektir. Bu hayal değil.(Yaşanmış örneklerini daha sonraki yazılarımda yeri geldikçe paylaşacağım.) Dünyada üretimden ekonomiye, politikadan iletişime tüm alanlarda yeni paradigmaların yerleşmeye başladığı günümüzde eğitim de dönüşüyor, değişiyor. Adeta eğitimin şifreleri değişiyor.  Üretimden, tüketime, iş yapma şekillerinden günlük hayatın rutinlerine her şey değişiyor. Şu bir gerçek ki dünkü güneşle bugünkü çamaşırların kurutulamayacağı gibi, geleceğin bireylerini geçmiş yüzyılın eğitim anlayışıyla yetiştirmek de mümkün olmayacaktır. Nesillerimizi 21. Yüzyılın koşullarına hazırlamamız gerekiyor.
           Hasan Celal GÜZEL; Bakanlık yaptığı dönemde '21. yüzyıl Türk ve Müslüman asrı olacak' dediğini hatırlatan Güzel, “Bu sözümün altını doldurabilmek için oturdum bir plan yaptım. Aynı zamanda ekonomist olduğum için Türkiye'nin gelir-gider dengesini, kaynaklarını, bütün ekonomik tablosunu kayıt altına aldım. O dönemde yaptığım hesaba göre Musul ve Kerkük vilayetleri bizim elimizde olsaydı gayri safi milli hasıla 5 kat artıyordu. Ancak bu vilayetler Lozan hezimetinde elimizden alındı. Bizim belimizi büken birinci mesele enerji açığıydı. İkinci nokta ise ulusalcı zihniyetin devletin işleyişine mani olmalarıydı” diye konuştu.
         Güzel, “Ancak bizim bir hedefimiz var. Önce 2023'te dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına girmek. İkinci büyük hedefimiz ise Malazgirt Savaşı'nın bininci yılında, yani 2071'de süper güç olmak. Türkiye'nin 21. yüzyıl vizyonu bu asrı Türk ve Müslüman asrı yapmaktır” dedi.
 
           Yakında İngiliz Milletler Topluluğu gibi Osmanlı Milletler Topluluğu'nun kurulduğunu, Orta Asya Türk Cumhuriyetleri ile bir federatif bir devletin doğuşunu, İslam Birliği'nin oluşumunu görebilirsiniz. Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne ihtiyacı yok. Avrupa, makyajı akmış, yaşlı bir hayat kadınıdır. Avrupa Birliği'nin Türkiye'ye ihtiyacı var. Bizim milli ve manevi ortaklığımız olan ülkelerle birliğe ihtiyacımız var” diye konuştu.

          (Fukuyama 1992). Burada, liberal demokrasiden kastedilen, politik, ekonomik ve sosyal sistem olarak liberalizmdir. Bu haliyle de, Fukuyama'nın öngördüğü şekliyle, geleceğin dünya düzeni kapitalist düzendir. Oysa Avrupa Birliği Anayasası "sosyal piyasa ekonomisi" düzenini amaç olarak tanımlamaktadır.
 
          Kamu Diplomasisi; “Kalp Kazanma Sanatı…
 “Kamu diplomasisi uygulamalarından etkili sonuçlar elde edebilmek için ülkelerin izledikleri politikaların rasyonel, ikna edici, meşru ve savunulabilir olması gereklidir. Evrensel hukuk kurallarını ihlal eden, adaletten uzak, gayrimeşru yöntemlere dayanan bir politikayı ne savunmak, ne de uluslar arası kamuoyuna anlatmak mümkündür (Kalın,2012,151). İç politika ile dış politika ayrımının ortadan kalktığı yeni uluslar arası sistemde ülkeler öncelikle kendi sorunlarını çözmeyi öncelemeli, ekonomiden siyasete, hukuktan sosyal konulara kadar pek çok alanda ülkesini geliştirmeyi, halkını mutlu etmeyi amaçlamalıdır. Demokrasi, adalet, refah, insan hakları, özgürlükler ve hukuk alanında yeterli gelişmişliği sağlayamayan ülkelerin, başka ülkelere örnek olma, başka ülkeler için cazibe merkezi haline gelme iddiası gerçekçi değildir. Zaten bu gelişmişlik düzeyini sağlayamayan ülkeler kamu diplomasisi uygulamaları yapsalar bile başarılı olmaları mümkün değildir.
 
      Türk Cumhuriyetleri ve özerk Türk bölgeleri ile ilişkiler gözden geçirilmeli TİKA ve bu konuda çalışan vakıflar gerekli desteğe kavuşturulmalıdır. Türk Cumhuriyetleri ile " Dilde, fikirde, işte birlik" sağlanmalıdır.
   Türkiye'nin terör, bölücülük, Batı Trakya, Irak Türkmenleri, Suriye Türkmenleri, Kafkaslar, Orta Avrupa Türkleri, İran, Doğu Türkistan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve benzeri konularda ki görüşleri insan hakları kapsamı içinde ele alınmalı ciddi bir şekilde değerlendirilmelidir.
           21. yüzyılda Türk kimliği ve Türk Milleti üzerinde ki anlamsız tartışmalar aşılmalı, sosyolojik gerçeklerden hareket edilmelidir.
           Demokrasilerde marjinal guruplar olabilir. Önemli olan bunları kitleleştirmeden Cumhuriyete karşı olanlar açmadan demokrasi içinde kontrol edebilmektir.
          Özetle, 21. yüzyılda görülen tablo gelişmiş ülkeler bütün kozları ile sermaye, teknoloji haberleşmenin kontrolü, beslenmeden giyinmeye, müzik anlayışına kadar kültürel etkileri ile dünyayı şekillendirdikleridir.
Böyle bir dünyada önce Türkiye diyenlere düşen görev, farklı görüş ve meslek sahibi kesimler arasındaki milli mutabakatları geliştirmek ve güçlendirmektir.
Türkiye 21. yüzyılda yönünü Türk Cumhuriyetlerine çevirerek "dilde, fikirde, işte birlik" tezini hayata geçirmek suretiyle 21. yüzyılın gelişmiş büyük Türkiye'sini kurarak çağa damgasını vuran büyük devlet olmanın gururunu yaşamalıdır.
            Prof. Dr. Öztürk, TÜBİTAK'ın strateji belgesinde sağlık, tarım, hayvancılık ve endüstriyel biyoteknolojiyi öncelikli alanlar olarak belirlediğini, özellikle sağlık konusunda biyoteknoloji, gen teknolojilerini, ilaç ve aşı üretimini öncelikli hedefler arasına aldığını ifade etti. 
 
             Eğitimde 21.Yüz Yıl Vizyonumuz;
 
          Zorunlu ders saatleri azaltılacak
Temel becerilere ilişkin zorunlu derslerin korunması şartıyla, zorunlu ders saat ve çeşitleri tüm kademelerde azaltılarak, derinleşmeye, kişiselleştirmeye ve uygulamaya zaman ayrılacak.
Müfredatlar tüm kademelerde bütüncül, yetenek kümeleriyle ilişkilendirilmiş, esnek ve modüler yapılar olarak yapılandırılacak.
Kazanılan becerilerin içselleşmesinde her türlü öğrenme içeriği (a) ilgili, (b) ilişkili, (c) geçirgen, (d) analitik ve (e) birbirini tamamlayıcı olarak tasarlanacak ve hayata geçirilecek. Bu doğrultuda müfredat, çocukların ilgi, yetenek ve mizaçları doğrultusunda esnek, modüler ve uygulamalı olarak iyileştirilecek.
        İlkokuldan başlayarak tüm öğretim kademelerinde okullara “Tasarım-Beceri Atölyeleri” kurulacak. Atölyelerdeki etkinlikler bilim, sanat, spor ve kültür odaklı yapılandırılacak.
Pilot örnekleri 2019-2020 yılında devreye girecek olan atölyeler öğrencilerin düşünmeye, tasarlamaya ve üretmeye zaman ayırabileceği bir ortaya çıkarma sürecini yaşayacağı yerler olacak. Böylece öğrenilen, ölçülen ve pratik arasındaki uyum artacak. Atölyelerde ilgili branştan istekli öğretmenler, yan dal eğitimi ve/veya sertifika eğitimi alarak ücreti karşılığı görev alacaklar.
 
           Eğitim sistemi nasıl olmalı?
Birçok eğitim bilimciye göre eğitim öğretim sistemi sadece akademik bilgiden değil; uygulamalı, etkinlikli, interaktif, analitik düşünmeyi, eleştirebilmeyi öğreten, merkezinde insan olan birçok bileşenden oluşmalı. Bütüncül gelişim, bireylerin birey olmasını sağlayan tüm bileşenlerin aynı anda gelişmesini temsil eder. Eğitim; doğduğu andan itibaren öğrenmeye başlayan ve hayat örüntülerini öğrendikleriyle şekillendiren insanın, birey olma yönündeki adımların tamamının gelişmesini sağlamalıdır. Bu anlamda bütüncül gelişim, biyolojik, fiziksel, zihinsel, sosyal, bireysel ve akademik alanların tümünün gelişimini temsil eder. Ayrıca disiplinler arası etkileşimle çalışabilen, dijital okuryazarlık ve iletişim becerilerinin yüksek olduğu bireyler yetiştirmek için çalışılmalıdır. Eğitim sisteminin en önemli amacı ise tüm bunları bilimsel bilgiden uzaklaşmadan yapmasıdır.
Tartışmalara yol açan vizyon belgesinin önemli başlıkları şöyle:
  1. 5 yaş, erken çocukluk eğitiminde zorunlu olacak.
  2. Yaz dönemlerinde çocuklar ve ailelerin talepleri doğrultusunda oyun temelli gelişim etkinliklerinin yer aldığı yaz okulu programları başlayacak.
  3. İlkokul, ortaokul, liselerde tasarım-beceri atölye leri kurulacak.
  4. Çocukların değerlendirilmesi not yerine beceri temelli etkinlikler doğrultusunda yapılandırılacak.
  5. İlkokul müfredatları çocukların ilgi, yetenek ve kişisel özelliklerine uygun olarak hazırlanacak.
  6. İlkokul ve ortaokullarda ders sayısı ve ders çizelgesi hafifletilecek.
  7. İlkokullarda not yerine çocukların gelişimsel özellikleri de dikkate alınarak çok yönlü değerlen dirme sistemi kurulacak.
  8. İlkokullarda teneffüs ve serbest etkinlik saatleri yeniden düzenlenecek.
  9. İkili eğitim tümüyle kaldırılacak.
  10. Ortaöğretimde zorunlu ders saatleri azaltılacak.
  11. Alan seçimi 9. sınıfta yapılacak.
  12. 12. sınıf pilot bölgelerden başlamak üzere yüksek öğretime hazırlık programı olarak düzenlenecek.
  13. Meslek liselerinde alan eğitimleri 9. sınıfta başlayacak.
  14. Erken çocukluktan lise mezuniyetine kadar çocukların izlenmesi, değerlendirilmesi, geliştirilmesi ve yönlen dirilmesi amacıyla her çocuk için bir e-portfolyo oluşturulacak.
  15. Sınavsız yerleştirme konusunda esnek modeller geliştirilecek ve merkezi sınavların sadece belli amaç ve yönelimlere sahip çocuklar ve okullar için yapılandırılması sağlanacak.
  16. Eğitim sistemindeki tüm sınavlar, amacı, içeriği, soru tiplerine bağlı yapısı yeniden düzenlenecek.
  17. Sınavla öğrenci alan okul sayıları zaman içinde azalacak.
  18. Sınavsız yerleştirme konusunda esnek modeller geliştirilecek.
  19. Okul ve program türlerine göre yabancı dil beceri ve ihtiyaçları yapılandırılacak.
  20. 2. sınıflardan başlayarak zaman içerisinde 12. sınıfa kadar okul türlerine göre çeşitlendirilmiş dil eğitim programları uygulanacak.
 
         Öğretmenler için dikkat çeken başlıklar:
  1. Sertifikaya dayalı pedagojik formasyon yerine lisansüstü düzeyde öğretmenlik mesleği uzmanlık programı açılacak.
  2. Sözleşmeli öğretmenlerin zorunlu görev sürelerinin kısaltılmasına ilişkin çalışmalar yapılacak.
  3. Ücretli öğretmenlerin ücretleri iyileştirilecek.
  4. Öğretmenler bir yan dal sahibi olacak.
  5. Öğretmenlik meslek kanunu çıkarılmasına ilişkin hazırlık çalışmaları yapılacak.
Son olarak; bu başlıkların tamamı eğitim sisteminin en önemli konuları arasında yer alıyor. Eğitim dünyası, vizyon belgesinde değinilen tüm bu başlıkların altının doldurulmasını, eğitimin bilimsel, nitelikli bir modele dönüşmesini bekliyor.  MEB Eğitim 2023 Vizyon belgesi
 
            Dijital Türkiye” Platformu;
Geleceğin “Dijital Türkiye”sini yaratmayı amaçlıyor.
Türkiye'nin dijital geleceğinin oluşturulması yolunda hayata geçirilen “Dijital Türkiye” Platformu’nun kuruluşu, 29 Mart Salı günü düzenlenen basın toplantısıyla duyuruldu. “Dijital Türkiye” Platformu, Türkiye'nin 2023 hedefleri olarak belirlediği  ‘İlk 10 ekonomi arasında yer alan, 500 milyar dolar ihracat yapan, 160 milyar dolar bilişim sektörü büyüklüğüne ulaşmış, 1 milyon bilişim çalışanı istihdam eden’ bir Türkiye için "Dijital Türkiye" hedefine ulaşılması gerektiğini düşünüyor. Bu kapsamda öncelikli hedefin ise Bilgi, İletişim ve Elektronik dünyasının "Stratejik Sektör" olarak tanımlanması gerektiğini vurguluyor.
          “Dijital Türkiye” Platformu - Amaçlar:
  • Geleceğin Dijital Türkiye’sinin yaratılması,
  • Avrupa Birliği Dijital Ajandasının esasını oluşturan DIGITALEUROPE 2020 vizyonu ile Türkiye'nin 2023 hedeflerinin aynı paralelde yürütülmesi,
  • Türkiye’de Bilgi, İletişim ve Elektronik dünyasının gelişimi ve dünya pazarlarında rekabetçi bir duruma gelmesi için strateji ve politika önerileri oluşturulması,
  • Bilgi, İletişim ve Elektronik dünyasının ortak sorunları hakkında çözüm önerileri geliştirilmesi,
  • Türkiye’deki Bilgi, İletişim ve Elektronik dünyasını ilgilendiren düzenlemeler ve gelişmeler konusunda ortak görüş ve hareket stratejisi belirlenmesi ve uygulanması,
  • Bilgi, İletişim ve Elektronik dünyasının gelişimine, önemine ve sorunlarına dikkat çekmek için farkındalık aktivitelerinde bulunulması
  • Kamu kurum ve kuruluşları ile siyasi iradeye, Türkiye’nin Bilgi, İletişim ve Elektronik sorunları ve öncelikleri hakkında bilgilendirme yapılması,
  • “Dijital Türkiye” Platformu’nun ilgili paydaşlar tarafından Bilgi, İletişim ve Elektronik dünyasının temsilcisi olarak görülmesini ve dikkate alınmasının sağlanması,
  • Uluslararası kurumlar ile Türkiye’nin Bilgi, İletişim ve Elektronik dünyasının Temsilcisi sıfatıyla işbirliklerini geliştirmesi.
  Türkiye -2023 yılında, dünyanın 10 büyük ekonomisinden birisi olsun. 2 trilyon dolarlık gayri safi milli hasıla üretsin, kişi başına gelirimiz 25 bin doları aşsın, ve yıllık ihracatımız 500 milyar dolara ulaşacak” vizyonu var.

         Bundan on yıl önceki bir yazımda, Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti İktidarıTürk-İslâm tarihi geleneğine uyarak kendisine bir 'kızıl elma' bulmalıdır, demiştim. Türklerin tarihindeki en önemli hâdise, hiç şüphesiz İslâmiyeti kabul etmeleriydi. Karahanlı Abdülkadir Satuk Buğra Han ile İdil Bulgar Hanlığı' nın İslâmiyeti kabulünden sonra, kızıl elma artık 'îla-yı kelimetullah' (Allah'ın adını yüceltme) idealine dönüşmüştü.
          Türkistanlı Ahmet Yesevî'nin 'Alperenleri' için kızıl elma, Anadolu'nun fethi idi. Başbakan Erdoğan'ın 30 Eylül Kongresi'nde okuduğu, Alparslan Gazi'nin 'Malazgirt Duâsı'nda bu ideal vardı. Osman Gazi'nin kızıl elması da Alparslan'ınkinden farklı değildi. Fatih'in kızıl elmasının hedefinde İstanbul'un Fethi'nden sonra Roma bulunuyordu. O da ceddî Attilâ gibi, 'Cihan Hâkimiyeti Mefkûresi'ni, bu defa rıza-yı ilâhî için uygulamaya başlamıştı. Yavuz Sultan Selim ise hilâfeti üzerine alarak bu yolda önemli mesafeler kat etti. Kanunî Sultan Süleyman döneminde kızıl elma, Yeniçeri ler arasında bir ülkü olarak yaşatılmıştır. 'Kızılelma 'ya dek gideriz' deyişi, Yeniçeri Gülbangı'na girmiş tir. Kanunî, kızıl elmasında  Budin ve Beç'e (Viyana) uzanmıştır. Abdülhamid Han'devlet-i muazzama'yı parmağında oynatarak ecdâdının kızıl elmasını,  Kafkasya' dan Afrika'ya, Hindistan'dan Çin'e ve Japonya 'ya kadar uzatıyordu.
   Mustafa Kemal Paşa'nın kızıl elması da yıkılan İmparatorluk yerine bir millî devleti, Türkiye Cumhuriyeti'ni kurmak olmuştu. İnönü'nün damgasını vurduğu uzun süren Şeflik Dönemi 'nden sonra MenderesAtatürk' ün 'muasır medeniyet seviyesine çıkma' hedefine 'demokrasi' boyutunu ilâve etmiş; 'Mutlu ve müreffeh Türkiye'yi yeni kızıl elma olarak tespit etmiştir. Bu ideale Demirel de iştirak etmekle beraber, bazı altyapı yatırımları dışında statükoyu değiştirememiştir ve İnönü gibi hep değişime karşı çıkmıştır.
  Özal ise, kızıl elmasını net bir şekil de 'değişim' ve 'dönüşüm'de bulunan ileri bir Türkiye olarak tespit etmiş ve bu konuda önemli reformlara imzasını atmıştır.
***
     30 Eylül 2012'de yapılan tarihî AK Parti Kongresi'nde, bu dönemin lideri olarak anılacak, AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan ErdoğanTürkiye 'nin 'Kızıl Elması'nı, 2023 ve 2071 olarak iki merhalede ilân etmiştir. İlk merhaleTürkiye Cumhuriyeti'nin 100. kuruluş yıldönümü olan 2023'e kadar uzanan 11 yıllık dönemdir. İkinci merha le ise, Anadolu' nun Türkleşme ve İslâmlaş ma vetiresinin başlangıcı olarak kabul edilen Malazgirt Meydan Muharebesi'nin 1000. yıldönümüdür.
     Erdoğan 'a göre, 11 yıllık ilk dönemin kızıl elması, 'Büyük millet, büyük güç, hedef 2023' sloganıyla ifade edilmiştir. Buna göre, Türkiye, dünyanın 10 büyük ekonomisi arasına girecek ve kişi başına GSMH 25 bin dolara ulaşacaktır.
           Erdoğan gençlere hitaben, 'Hedef 2071 gençler. Bizler 2023'ü, sizler de inşallah 2071'i inşa edeceksiniz' dedi. Birçok fütürolog (gelecek bilim cisi), Türkiye'nin 2050'lerden itibaren dünyanın en önemli küresel gücü olacağını belirtiyor.
                                               21. Yüzyıl Türkiye vizyonunda, Recep Tayyip Erdoğan'ın kızıl elması inşallah gerçekleşecek ve 21. asır bir İslâm ve Türk asrı olacaktır.
 
           Yıl 2053: Türkiye Birleşik Devletleri;
Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı vizyon belgesini bugün açıklayacak.
Başlangıcı, 2014-2019 süreci olan, 2023, 2053 ve 2071 hedeflerini çerçeveye alacak vizyon belgesi, aziz milletimizin önüne yepyeni bir ufuk açacak...
Erdoğan'ın direksiyonunda olacağı Çankaya'nın ufuk çizgisine göre, Türkiye 2023 yılına kadar yükselişin bütün temellerini atacak, bölgesel bir güç merkezi haline gelecek.
Erdoğan, İstanbul'un fethinin 600. yılı olan 2053'ü, Türkiye'nin yükselişi için önemli bir sıçrama noktası olarak görüyor. Anlaşılan o ki, Türkiye'nin hedefleri bölgesel bir güç merkezi olmakla sınırlı kalmayacak. Türkiye, 2053 yılında dünya devleriyle yarışan küresel bir güç merkezi haline gelecek.
 
         Türkiye; 1453'ten 2053'e
İstanbul'un fethinin küresel düzeyde yarattığı gelişmeleri yeniden düşünmeliyiz.
 Osmanlı, "İstanbul merkezli" bir dünya düşünüyordu. "İstanbul merkezli düşünce", Kuzey Afrika, Ortadoğu, Kafkasya, Karadeniz ve Balkanlar'ı içine alan daireye egemen olmaktı. Fatih Sultan Mehmet, bu düşünceyle Osmanlı'nın büyümesini hedeflemişti.
         21'inci yüzyıl Türkler'in yüzyılı olacak...
Bölgemiz tarih boyunca büyük imparatorluklar, büyük devletler tarafından yönetilmiştir, bize yine aynı büyüklükte büyük bir ÇATI lazım.
Türkiye'yi merkeze alan AVRASYA'NIN kadim halkları bir arada siyasi ve ekonomik birlikler kurarak büyüme fırsatını kaçırmamalıdır.
Güzel Türkiye'miz, Birleşik Devletler modeliyle büyüme fırsatını yeniden ele geçirme şansına sahiptir. Stratejik okumalar ve doğru pratiklerin geliştirilmesi sonucu, 'TÜRKİYE BİRLEŞİK DEVLETLERİ' ÇATISI altında yeni dünya düzeninde şöyle yer alabiliriz:
 Bosna, Makedonya Arnavutluk (Balkanlarda)
Azerbaycan, Gürcistan, Nahçıvan (Kafkasya'da)
       Filistin-Gazze, Kuzey Kıbrıs, Tunus ve Libya'dan çıkan yeni devlet (Afrika'da) Suriye'nin Sünni ve Kürt, Irak'ın Kürt ve Sünni Devletçikleri Ortadoğu'da) Ortadoğu yeniden şekillenirken Türk-
           Kürt Konfederasyonu: "Yavuz Sultan Selim-Şeyh İdris-i Bitlisi"den ilham alan bu formül, hem Kürt, hem Kerkük-Musul petrollerini ve doğal zenginliklerini, günümüzün ABD'sinin yaptığı gibi Birleşik Türkiye Devletleri'nin inisitayitifine sunacaktır.
                              Derleyen; Jfm.Orhan BOYRAZ
.
703 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Takvim
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar38.339638.4932
Euro43.500443.6748
Hava Durumu
Saat
Site Haritası
GÜZEL SÖZLER












Rozetler & Taşlar
   
 ADD PUL/ARMA:







OĞUZ KAĞAN MÜHRÜ:







 Değerli Taş Rozetler;


           
           M.Turkuaz

            
               Zümrüt

             
               S. Sitrin

             
                Y. Florit

              
               Akumarin

             
              Amazonit

             
              Ateş Opal

              
               Aventurin

              
                  Ay Taşı

              
               Benitoyit

              
               D. Kuvars

              
                 P.Florit

              
                 Galenit

              
                Hematit

             
                Jasper

              
                  Kalsit

              
             Labradonit

              
              Lal Garnet
         (Güç &Enerji)

             
           Lapis Lazuli

            
          Rutil Kuvars

             
                 Sedef
   (Bereket, Enerji)

            
               Selenit

            
              Selestit

            
            Septeryan
(Ejderha Yumurtası)

             
                K.Sitrin

             
                 Sodalit

              
                Turmalin

              
              Yeşim taşı

              
               Yıldız Taşı

              
                Zümrüt


    

    

    



    



















































































































Ademin Yıldızı


Afrika yıldızı


Asya Yıldızı


      Altın


Anti Madde


Bahai Zümrütü


    Beril


Cahiyo Yakutu


Dağların Işığı


En Pahalı Elmas


Grantdiyorit


Grisononun Ruhu


Guinness Zümrütü


Hindistan Yıldızı


Işık DAĞI


    Jadeite


Kalifornuyum


Kırmızı Elmas


Letseng Elması


  Maria Safiri


Mavi Garnet


Moğol Zümrütü


Musgravite

Orlov Elması


Painite Borat


    Platin


Plütonyum


Serendibite


Siyah Opal


  Taaffeite


Tiffany Elması


Umut Elması


Yeşim taşı